Gila gadgets

Water Damage Huawei Nova 2i – Taman Permata

Bacaan 2 minit

Seorang pelanggan dari Hulu Kelang datang ke outlet kami dan meminta kami membaik pulih Huawei Nova 2i miliknya yang telah rosak akibat dimasuki air. Setelah technician kami memeriksa keadaan Huawei Nova 2i itu, kami mendapati terdapat beberapa kerosakkan, antaranya paparan/display rosak yang kosong/blank dan battery rosak disebabkan terminal dimasuki air.

Solusi kepada masalah Huawei ini adalah dengan menukar kedua – dua komponen yang rosak. Iaitu menggantikan komponen yang rosak kepada komponen yang baru. Selain itu , komponen motherboard juga akan melalui proses chemical cleaning.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar kedua – dua komponen LCD dan battery.

 

Water Damage Huawei Nova 2i

 

Huawei Nova 2i yang sebelumnya langsung tidak berfungsi akhirnya pulih seperti baru.

Tuan Huawei Nova 2i ini gembira melihat Huawei miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana membaiki Huawei miliknya ,disaat dia sibuk dengan tugasan yang banyak menggunakan telefon pintar .

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS TAMAN PERMATA sedia membantu anda.

 

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS  TAMAN PERMATA boleh terus ke:

 

 

Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories

No. 2759, Jalan Changkat Permata,
Taman Permata,
53300 Kuala Lumpur.
Landmark : Area Giant Taman Permata

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/Call :  019 -9880531 (Taman Permata)
Whatsapp : http://gilagadgetstp.wasap.my
Instagram : @ggtamanpermata
Facebook : Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories