Perlukan Servis Repair?

Hubungi Cawangan Kami!

Telefon Pintar Huawei Menyelamatkan Nyawa Seorang Wanita

Telefon Pintar Huawei Menyelamatkan Nyawa Seorang Wanita

Memiliki peranti yang mempunyai bateri yang berkapasiti besar semestinya membolehkan penggunaan peranti dalam jangka masa yang lama. Wanita British berumur 42 tahun, Beth Mcdermott tidak menyangka telefon pintar Huawei miliknya menyelamatkan nyawanya.

credit image: The Sun

Beth mengalami kemalangan di rumahnya ,dimana Beth terjatuh ditangga dan mencederakan kepalanya. Berikutan dari kemalangan tersebut, Beth telah pengsan selama 3 hari. Apabila dia tersedar, Beth tidak dapat menggerakkan kakinya.

Selain daripada kecederaan pada kaki dan kepala, Beth turut mengalami kondisi yang dipanggil Rhabdomyolysis, yang menyebabkan otot skeletal mengalami kerosakan dengan cepat dan melepaskan myoglobin. Jika dibiarkan terlalu lama, myoglobin tersebut boleh menyebabkan komplikasi serius seperti kegagalan buah pinggang.

Huawei Y6

Beth Mcdermott hampir putus asa, namun dia menjumpai telefon pintar Huawei Y6 miliknya. Peranti miliknya itu dibeli beberapa hari sebelum insiden kemalangan memandangkan iPhone 6 miliknya tidak lagi berfungi dengan optimum malah memerlukan pegecasan sebanyak 4 kali sehari.

Beth memberitahu bahawa insiden tersebut merupakan pengalaman yang ngeri dan dasyat. Beth juga seakan tidak percaya yang dia masih hidup disebabkan Huawei Y6 miliknya masih berfungsi dan mempunyai 50% bateri. Beth Mcdermott tidak menyangka Huawei Y6 bertahan dalam tempoh yang lama dan menjadi penyelamatnya.

Sumber: Android Central, The Sun

2 thoughts on “Telefon Pintar Huawei Menyelamatkan Nyawa Seorang Wanita”

  1. 811597 530458Hi. Cool article. There is really a difficulty with the web website in firefox, and you might want to test this The browser is the marketplace leader and a huge portion of folks will miss your superb writing due to this dilemma. 689527

Leave a Comment

Your email address will not be published.

× Boleh saya bantu?