Gila gadgets

Replacement Touch Screen Samsung J2 Prime – Senawang

Bacaan 2 minit

Replacement Touch Screen Samsung J2 Prime – Senawang

Seorang pelanggan dari Senawang datang ke outlet kami dan mengadu kepada kami yang Touch Screen Samsung J2 Prime miliknya retak seribu. Beliau turut menceritakan yang separuh dari skrin tidak respon kepada sentuhan. Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi.

Setelah technician kami memeriksa keadaan Samsung J2 Prime itu, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan terutamanya dibahagian yang retak.

Solusi kepada masalah Samsung J2 Prime ini adalah dengan menukar komponen Touch Screen. Ini kerana model ini mempunyai 2 lapisan iaitu touch screen dan LCD. Memandangkan paparan/display telefon ini masih baik,kami sarankan penukaran komponen touch screen sahaja. Syarat penukaran komponen panel sesentuh adalah komponen paparan/display mestilah tiada sebarang ‘dead pixel’ , ‘black spot’, mahupun bergaris.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen Touch Screen.

 

Selesai penukaran touch screen Samsung J2 Prime

 

Samsung J2 Prime sudah berwajah baru

 

 Hati pelanggan kami yang remuk melihat skrin telefonnya berkecai, kini sudah berbunga bunga tatkala Samsung J2 Prime sudah kelihatan seperti baru. Beliau amat berpuas hati dengan harga serta servis baik pulih yang kami beri.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita.

Jadi, sesiapa yang mempunyai masalah yang sama seperti pelanggan di atas boleh datang ke GILA GADGETS SENAWANG.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke :

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories