Gila gadgets

Replacement Touch Screen Samsung Grand 2 – Taman Permata

Bacaan 2 minit

Seorang pelanggan dari Ampang datang ke outlet kami dan mengadu kepada kami yang Touch Screen Samsung Grand 2 miliknya retak seribu. Beliau turut menceritakan yang separuh dari skrin tidak respon kepada sentuhan. Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi.

Setelah technician kami memeriksa keadaan Samsung Grand 2, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan terutamanya dibahagian yang retak.

Solusi kepada masalah Samsung Grand 2 ini adalah dengan menukar komponen Touch Screen. Ini kerana model ini mempunyai 2 lapisan iaitu touch screen dan LCD. Memandangkan paparan/display telefon ini masih baik,kami sarankan penukaran komponen touch screen sahaja. Syarat penukaran komponen panel sesentuh adalah komponen paparan/display mestilah tiada sebarang ‘dead pixel’ , ‘black spot’, mahupun bergaris.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen Touch Screen.

 

Selesai Replacement Touch Screen Samsung Grand 2

Hati pelanggan kami yang remuk melihat skrin telefonnya berkecai, kini sudah berbunga bunga tatkala Samsung Grand 2 sudah kelihatan seperti baru. Beliau amat berpuas hati dengan harga serta servis baik pulih yang kami beri.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita.

Jadi, sesiapa yang mempunyai masalah yang sama seperti pelanggan di atas boleh datang ke GILA GADGETS TAMAN PERMATA.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS  TAMAN PERMATA boleh terus ke :

 

 

Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories

No. 2759, Jalan Changkat Permata,
Taman Permata,
53300 Kuala Lumpur.
Landmark : Area Giant Taman Permata

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/Call :  019 -9880531 (Taman Permata)
Whatsapp : http://gilagadgetstp.wasap.my
Instagram : @ggtamanpermata
Facebook : Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories