Gila gadgets

Replacement Touch Screen iPad Mini 1 – Senawang

Bacaan 3 minit

Replacement Touch Screen iPad Mini 1 – Senawang

Seorang pelanggan dari Senawang datang ke outlet kami dan mengadu kepada kami yang Touch Screen iPad Mini 1 miliknya retak seribu.Beliau meminta pendapat jika beliau boleh melakukan replacement touch screen iPad Mini yang pecah. Beliau turut menceritakan yang separuh dari skrin tidak respon kepada sentuhan. Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi.

Solusi kepada masalah iPad Mini 1 ini adalah dengan menukar komponen Touch Screen. Ini kerana iPad model ini mempunyai 2 lapisan iaitu touch screen dan LCD. Memandangkan paparan/display telefon ini masih baik,kami sarankan penukaran komponen touch screen sahaja. Syarat penukaran komponen panel sesentuh adalah komponen paparan/display mestilah tiada sebarang ‘dead pixel’ , ‘black spot’, mahupun bergaris.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen Touch Screen.

 

Touch Screen iPad Mini 1 Retak

 

Selesai proses penukaran touch screen ipad mini 1.

 

Sebelum dan selepas penukaran touch screen ipad mini 1.

 

customer gembira ipad mini 1 miliknya sudah tidak pecah lagi

 

Hati pelanggan kami yang remuk melihat iPad mini 1 pecah, kini sudah berbunga bunga tatkala iPad Mini miliknya sudah kelihatan seperti baru. Beliau amat berpuas hati dengan harga serta servis baik pulih yang kami beri.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke:

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories