Gila gadgets

Replacement Touch Screen iPad 5 – Shah Alam

Bacaan 2 minit

Replacement Touch Screen iPad 5 – Shah Alam

Seorang pelanggan dari Klang datang ke outlet kami dan mengadu kepada kami yang Touch Screen iPad 5 miliknya retak seribu.Beliau meminta pendapat jika beliau boleh melakukan replacement touch screen iPad yang pecah. Beliau turut menceritakan yang separuh dari skrin tidak respon kepada sentuhan. Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi.

Solusi kepada masalah iPad 5 ini adalah dengan menukar komponen Touch Screen. Ini kerana iPad model ini mempunyai 2 lapisan iaitu touch screen dan LCD. Memandangkan paparan/display telefon ini masih baik,kami sarankan penukaran komponen touch screen sahaja. Syarat penukaran komponen panel sesentuh adalah komponen paparan/display mestilah tiada sebarang ‘dead pixel’ , ‘black spot’, mahupun bergaris.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen Touch Screen.

 

Selesai replacement-Touch Screen iPad 5

 

Hati pelanggan kami yang remuk melihat iPad 5 pecah, kini sudah berbunga bunga tatkala iPad 5 miliknya sudah kelihatan seperti baru. Beliau amat berpuas hati dengan harga serta servis baik pulih yang kami beri.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SHAH ALAM sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SHAH ALAM boleh terus ke:

 

 

 

Gila Gadgets Shah Alam
(Smartphone Repair & Accessories)

12 A, Jalan Boling Padang F 13/F,
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor.
Landmark : Area Cafe Upin Ipin (Berhadapan Menara U, MSU)

Operation Hours : 10am-10pm
019-982 0531 (Admin)