Gila gadgets

Replacement LCD Oppo R7 – Taman Permata

Bacaan 2 minit

Antara masalah yang technician kami kerap jumpa adalah LCD/Skrin yang pecah mahupun retak. Ada berbagai kesan selepas keretakan berlaku. Kesan yang paling kecil adalah keretakan skrin itu sendiri, manakala kesan paling teruk adalah paparan/display rosak mahupun kosong/blank.

Seorang pelanggan dari Setapak datang ke outlet kami dan meminta kami memeriksa keadaan  LCD Oppo R7 miliknya. Setelah technician kami memeriksa keadaan Oppo R7 itu, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan. Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi. Pelanggan cerita pada kami yang handphone Oppo R7 miliknya selalu terjatuh dari katil dan selalu terhimpit di dalam poket seluar

Solusi kepada masalah Oppo R7 ini adalah dengan menukar komponen LCD. Ini kerana sensor touch screen yang memberi respon kepada sentuhan terdapat pada satu set komponen LCD.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

Dalam lebih kurang 2 jam, Oppo R7 yang sebelum ini tidak boleh digunakan gara2 tidak boleh touch,kini sudah berfungsi seperti biasa.

Tuan Oppo R7 ini gembira melihat Oppo miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana menyelamatkan Oppo miliknya  disaat dia sibuk dengan tugasan yang banyak menggunakan telefon pintar.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS TAMAN PERMATA sedia membantu anda.

Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories

No. 2759, Jalan Changkat Permata,
Taman Permata,
53300 Kuala Lumpur.
Landmark : Area Giant Taman Permata

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/Call :  019 -9880531 (Taman Permata)
Whatsapp : http://gilagadgetstp.wasap.my
Instagram : @ggtamanpermata
Facebook : Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories