Gila gadgets

Replacement LCD Oppo A77 – Senawang

Bacaan 2 minit

Replacement LCD Oppo A77 – Senawang

Antara masalah yang technician kami kerap jumpa adalah LCD/Skrin yang pecah mahupun retak. Ada berbagai kesan selepas keretakan berlaku. Kesan yang paling kecil adalah keretakan skrin itu sendiri, manakala kesan paling teruk adalah paparan/display rosak mahupun kosong/blank.

Seorang pelanggan dari Senawang datang ke outlet kami dan meminta kami memeriksa keadaan  LCD Oppo A77 miliknya. Setelah technician kami memeriksa keadaan Oppo A77  itu, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan.Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi. Pelanggan cerita pada kami yang handphone Oppo miliknya selalu terjatuh dari katil dan selalu terhimpit di dalam poket seluar

Solusi kepada masalah Oppo A77 ini adalah dengan menukar komponen LCD. Ini kerana sensor touch screen yang memberi respon kepada sentuhan terdapat pada satu set komponen LCD.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

 

Replacement LCD Oppo A77

 

Dalam lebih kurang 2 jam, Oppo A77 yang sebelum ini tidak boleh digunakan gara2 tidak boleh touch,kini sudah berfungsi seperti biasa.

Tuan Oppo A77 ini gembira melihat Oppo miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana menyelamatkan Oppo miliknya  disaat dia sibuk dengan tugasan yang banyak menggunakan telefon pintar.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke :

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories