Perlukan Servis Repair?

Hubungi Cawangan Kami!

Replacement LCD iPhone 5

Replacement LCD iPhone 5

Antara masalah yang technician kami kerap jumpa adalah LCD/Skrin yang pecah mahupun retak. Ada berbagai kesan selepas keretakan berlaku. Kesan yang paling kecil adalah keretakan skrin itu sendiri, manakala kesan paling teruk adalah paparan/display rosak mahupun kosong/blank. Salah seorang pelanggan kami dari Senawang meminta kami melakukan replacement LCD iPhone 5 miliknya yang mempunyai paparan separuh hitam. Beliau cerita kepada kami bahawa iPhone 5 miliknya selalu terjatuh. Pada mulanya hanya timbul beberapa bintik hitam/dead pixel pada skrin. Lama kelamaan, LCD menjadi hitam dan menyukarkan beliau untuk melihat skrin.

Solusi kepada masalah iPhone 5 ini adalah dengan menukar komponen LCD. Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

 

Sebelum dan selepas replacement LCD iPhone 5

 

iPhone 5 yang blank sudah pulih

 

Dalam lebih kurang 45 minit, iPhone 5 yang sebelum ini mempunyai paparan yang rosak ,kini sudah kelihatan seperti biasa.

Tuan iPhone 5 ini gembira melihat iPhone miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana membaiki iPhone miliknya ,disaat dia sibuk dengan tugasan yang banyak menggunakan telefon pintar .

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke:

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories

× Boleh saya bantu?