Gila gadgets

Replacement LCD Huawei Nova 2i – KL

Bacaan 3 minit

Replacement LCD Huawei Nova 2i – KL

Antara masalah yang technician kami kerap jumpa adalah LCD/Skrin yang pecah mahupun retak. Ada berbagai kesan selepas keretakan berlaku. Kesan yang paling kecil adalah keretakan skrin itu sendiri, manakala kesan paling teruk adalah paparan/display rosak mahupun kosong/blank. Salah seorang pelanggan kami dari Gombak meminta kami melakukan replacement LCD Huawei Nova 2i miliknya yang retak seribu. Beliau merasa tidak selesa melihat serta menggunakan Huawei Nova 2i yang pecah teruk.

Solusi kepada masalah Huawei Nova 2i ini adalah dengan menukar komponen LCD. Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

 

LCD Huawei Nova 2i pecah

 

Sebelum repair LCD Huawei Nova 2i

 

Dalam proses repair LCD Huawei Nova 2i

 

Selesai repair LCD Huawei Nova 2i

 

Dalam lebih kurang 3 jam, Huawei Nova 2i milik pelanggan sudah kembali seperti asal. Beliau amat berpuas hati dengan harga serta servis baik pulih yang kami beri.

Huawei Nova 2i adalah salah satu peranti pintar yang mengikuti trend paparan skrin nirbingkai (bezel-less). Bezel yang hadir pada semua peranti adalah berfungsi untuk memegang skrin pada tempat dan juga mengurangkan input yang tidak disengajakan. Dengan kata lain, paparan nirbingkai adalah trend yang memudahkan skrin untuk pecah jika tidak berhati – hati.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS TAMAN PERMATA sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS  TAMAN PERMATA boleh terus ke:

 

Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories

No. 2759, Jalan Changkat Permata,
Taman Permata,
53300 Kuala Lumpur.
Landmark : Area Giant Taman Permata

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call :  019 -9880531 (Taman Permata)
Whatsapp : http://gilagadgetstp.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories