Gila gadgets

Replacement LCD and Body iPhone 6

Bacaan 2 minit

Replacement LCD and Body iPhone 6

Seorang pelanggan dari Seremban 2 datang ke outlet kami dan meminta kami menukar LCD iPhone 6 miliknya yang pecah. Setelah technician kami memeriksa keadaan iPhone 6 itu, kami dapati bodynya bengkok teruk. Pelanggan cerita pada kami yang iPhonenya terjatuh lalu terlanggar oleh kereta.

Solusi kepada masalah iPhone ini adalah dengan menukar kedua – dua LCD serta rear housing (body). Penukaran LCD sahaja tidak akan menyelesaikan masalah kerana body yang bengkong tidak boleh memegang LCD. Jika masih menggunakan body yang sama, kemungkinan untuk LCD pecah semula itu sangat tinggi.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar kedua – dua komponen LCD dan body.

 

Display iPhone 6 yang sudah rosak akibat dilanggar kereta.

 

Body iPhone 6 yang bengkok.

 

Dalam lebih kurang 2 jam, iPhone 6 yang sebelum ini yang nampak seperti tiada harapan untuk diselamatkan, kini tampak baru setelah selesai repair.

Tuan iPhone 6 ini gembira melihat iPhone miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana menyelamatkan iPhone 6 miliknya disaat dia hendak pulang ke kampung halaman.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke:

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 11am-11pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories