fbpx

Replacement LCD and Body iPhone 6 Customize

Bacaan 2 minit

Seorang pelanggan dari Hulu Kelang datang ke outlet kami dan meminta kami menukar LCD iPhone 6 miliknya yang pecah. Setelah technician kami memeriksa keadaan iPhone 6 itu, kami dapati bodynya bengkok teruk. Pelanggan cerita pada kami yang iPhonenya terjatuh lalu terlanggar oleh kereta.

Solusi kepada masalah iPhone ini adalah dengan menukar kedua – dua LCD serta rear housing (body). Penukaran LCD sahaja tidak akan menyelesaikan masalah kerana body yang bengkong tidak boleh memegang LCD. Jika masih menggunakan body yang sama, kemungkinan untuk LCD pecah semula itu sangat tinggi.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar kedua – dua komponen LCD dan body.

Body iPhone 6 yang bengkok

Dalam lebih kurang 2 jam, iPhone 6 yang sebelum ini yang nampak seperti tiada harapan untuk diselamatkan, kini tampak baru setelah selesai repair.

Tuan iPhone 6 ini gembira melihat iPhone miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana menyelamatkan iPhone 6 miliknya.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS TAMAN PERMATA sedia membantu anda.

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS TAMAN PERMATA boleh terus ke:

Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories

No. 2759, Jalan Changkat Permata,
Taman Permata,
53300 Kuala Lumpur.
Landmark : Area Giant Taman Permata

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/Call :  019 -9880531 (Taman Permata)
Whatsapp : http://gilagadgetstp.wasap.my
Instagram : @ggtamanpermata
Facebook : Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories