Gila gadgets

Repair LCD dan Body iPhone 5s

Bacaan 2 minit

Repair LCD dan Body iPhone 5s

Seorang pelanggan dari senawang datang ke outlet kami dan meminta kami menukar LCD iPhone 5s miliknya yang pecah. Setelah technician kami memeriksa keadaan iPhone 5s itu, kami dapati body dibahagian kamera bengkok teruk. Pelanggan cerita pada kami yang iPhonenya dibaling oleh anak saudaranya.

Solusi kepada masalah iPhone ini adalah dengan menukar kedua – dua LCD serta rear housing (body). Penukaran LCD sahaja tidak akan menyelesaikan masalah kerana body yang bengkong tidak boleh memegang LCD. Jika masih menggunakan body yang sama, kemungkinan untuk LCD pecah semula itu sangat tinggi.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar kedua – dua komponen LCD dan body.

 

Sebelum dan selepas repair LCD iPhone 5s

 

Sebelum dan Selepas tukar body iPhone 5s

 

Dalam lebih kurang 2 jam, iPhone 5s yang sebelum ini yang nampak seperti tiada harapan untuk diselamatkan, kini tampak baru setelah selesai proses baik pulih.

Tuan iPhone 5s ini gembira melihat iPhone miliknya pulih seperti sedia kala. Selepas ini dia berjanji akan menjaga iPhone miliknya dari menjadi barang mainan kanak kanak.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke:

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories