Gila gadgets

Repair Charging Port Oppo F1 – Senawang

Bacaan 2 minit

Repair Charging Port Oppo F1 – Senawang

Pelanggan dari Senawang mengadu handphone Oppo F1 miliknya tidak boleh dicas. Semalaman dibiarkan cas, peratusan bateri handphonenya tetap tidak naik. Maka, beliau meminta kami repair charging port Oppo F1 miliknya.

Setelah technician kami troubleshoot handphone Oppo itu, kami dapati tempat cas atau charging port Oppo itu sudah patah salah satu komponen pin didalamnya. Apabila pin di dalam charging port patah, arus elektrik tidak dapat mengalir,maka handphone tidak boleh di cas.

Solusi untuk masalah ini hanyalah dengan menukar komponen plug in dan customer setuju untuk menukar charging port handphone Oppo miliknya.

 

Plug in Oppo F1

 

Setelah selesai proses repair plug in Oppo F1, kini phone tersebut sudah boleh dicas. Pemilik phone Oppo ini berterima kasih kepada kami kerana membaik pulih telefon miliknya.

Masalah handphone tidak boleh dicas memang menjadi satu masalah besar untuk pengguna smartphone masa kini, kerana bila smartphone tidak boleh dicas, maka smartphone anda tidak dapat dihidupkan.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SENAWANG sedia membantu anda.

 

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SENAWANG boleh terus ke:

 

 

Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories
No.18, Jalan BPS 3,
Senawang,
70450 Seremban.
Landmark : Sebelah Pakaian Hari2 (Area Mydin Senawang)

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/ Call : 018-9666531
Whatsapp : http://gilagadgets.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook : Gila Gadgets Senawang – Smartphone Repair & Accessories