Gila gadgets

Repair Charging Port Huawei Y7 Prime – Taman Permata

Bacaan 2 minit

Pelanggan dari Gombak mengadu handphone Huawei Y7 Prime miliknya tidak cas. Semalaman dibiarkan cas, peratusan bateri handphonenya tetap tidak naik. Maka, beliau meminta kami repair charging port Huawei Y7 Primemiliknya.

Setelah technician kami troubleshoot handphone Huawei itu, kami dapati tempat cas atau charging port Huawei itu sudah patah salah satu komponen pin didalamnya. Apabila pin di dalam charging port patah, arus elektrik tidak dapat mengalir,maka handphone tidak boleh di cas.

Solusi untuk masalah ini hanyalah dengan menukar komponen plug in dan customer setuju untuk menukar charging port handphone Huawei miliknya.

Setelah selesai proses repair plug in Huawei Y7 Prime, kini phone tersebut sudah boleh dicas. Pemilik phone Huawei ini berterima kasih kepada kami kerana membaik pulih telefon miliknya.

Masalah handphone tidak boleh dicas memang menjadi satu masalah besar untuk pengguna smartphone masa kini, kerana bila smartphone tidak boleh dicas, maka smartphone anda tidak dapat dihidupkan.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS TAMAN PERMATA sedia membantu anda.

Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories

No. 2759, Jalan Changkat Permata,
Taman Permata,
53300 Kuala Lumpur.
Landmark : Area Giant Taman Permata

Operation Hours : 10am-10pm
(Everyday Open)

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp/Call :  019 -9880531 (Taman Permata)
Whatsapp : http://gilagadgetstp.wasap.my
Instagram : @ggtamanpermata
Facebook : Gila Gadgets Taman Permata – Smartphone Repair & Accessories