Gila gadgets

Instagram memperkenal pelekat ‘Support Small Business’ Dalam Usaha Membantu Peniaga Kecil

Bacaan < 1 minit

Instagram memperkenal pelekat ‘Support Small Business’ Dalam Usaha Membantu Peniaga Kecil

Berikutan wabak COVID-19 yang melanda seluruh dunia, banyak peniagaan yang terjejas. Instagram selaku platform sosial media popular telah mengambil langkah dengan memperkenal pelekat ‘Support Small Business’ dalam usaha membantu dan peniaga kecil lebih dikenali dalam platform sosial media.

Dengan pelekat terbaru ‘Support Small Business’ di Instagram, pengguna boleh menunjukkan sokongan mereka terhadap peniaga kecil pada ruangan stories. Apabila pengguna mempamerkan pelekat ‘Support Small Business’, pelekat tersebut akan mempamerkan pratonton akaun peniagaan tersebut pada pengikut mereka.

Pelekat ‘Support Small Business’ boleh membantu peniaga memperkenal perniagaan mereka kepada pelanggan baru sekaligus kekal relevan pada pelanggan setia mereka. Apabila perniagaan mereka di ‘mention’ pada pelekat tersebut, peniaga boleh ‘repost’ kandungan tersebut.

Jika anda merupakan seorang peniaga di Instagram, anda boleh mencuba ciri baru dari Instagram ini supaya dapat membantu peniagaan anda lebih dikenali dan berkembang maju.

Sumber: Instagram