Gila gadgets

AMD Dijangka Memperkenalkan CPU Berprestasi Tinggi Baru Untuk Komputer Riba

Bacaan < 1 minit

Apabila membincangkan CPU komputer riba, AMD menawarkan pelbagai jenis rekaan, tetapi dua CPU paling berprestij dalam siri ini adalah AMD Ryzen 9 7945HX dan AMD Ryzen 9 7845HX yang biasanya dipasang dalam komputer riba gaming yang paling bertenaga.

Baru-baru ini, terdapat spekulasi yang melaporkan bahawa AMD akan memperkenalkan dua CPU baru untuk komputer riba gaming yang akan menarik bagi mereka yang mencari komputer riba gaming dengan CPU bertenaga tanpa perlu membayar harga yang tinggi.

AMD Ryzen 7840u

Dikenali sebagai AMD Ryzen 9 7940HX dan AMD Ryzen 9 7840HX, kedua-dua CPU ini dijangka mempunyai jumlah teras yang sama, iaitu 16 dan 12 teras fizikal dan dua kali ganda jumlah bebenang kuasa, tetapi dengan kelajuan pemprosesan yang lebih rendah. Ini membolehkan mereka menawarkan produk dengan harga yang lebih rendah tetapi masih memelihara tahap keuntungan yang sama seperti penawaran terbaik mereka.

Walau bagaimanapun, kerana komponen ini belum diumumkan secara rasmi, tarikh pengenalan siri cip pemprosesan ini masih tidak diketahui. Yang baiknya, kedua-dua model cip pemprosesan ini serupa dengan model-model sebelumnya, membolehkan mereka dipasang ke dalam komputer riba yang sudah ada.